Depot Surabaya

Posted on February 5, 2007 | 5 comments

Visited this place several weeks ago with SC. According to what I heard, this place served quite authentic central/east Java cuisine. The place was not as fancy as similar Indonesian restaurant usually found at the mall, but the place was so full at lunch time, we arrived a bit early so we still can get a seat 🙂

Depot Surabaya

From the menu we saw that they offer various kind of meal such as nasi rawon, nasi rames, nasi kare ayam, nasi bakmoy, soto madura, rujak cingur, lontong cap go meh, gado-gado, tahu gunting, tahu telor, tahu campur. On every weekend and holiday they also served swikee kuah, sop buntut, nasi pecel, soto ayam, kupang lontong & various “kue basah” (lumpia, pastel, lemper, onde-onde, pastel tutup, ketan srikaya, kolak, lumpur, bikang, etc). After studied the menu we ordered “nasi bakmoy” 13K, “kupang lontong” 10K with a glass of “es cendol” 5K/ while waiting we saw most people ordering “lumpia semarang” as appetizer, so I walked to the back of the restaurant where they display various Indonesian traditional cakes “jajan pasar” and ordered 1 “lumpia basah” 4K and “risoles” 3.5K. Overall the meal here was not bad at all, we even make a promise that we’ll be back another time. hopefully this place will survive the flood.

Depot “SURABAYA”
Jl. Dr. Muwardi I No.83
Grogol – West Jakarta
ph. +62(21) 5605139

5 Comments

  • sopjagung

    Hehehehe, tempat populer gitu pasti survive deh walaupun mungkin nggak bisa langsung buka lagi sehabis banjir

  • Mono.

    Wah… Itu tempat makan keluarga gue sejak jaman dahulu kala (1980-an)! Tadinya kan restonya itu ada di seberangnya dia (sekarang kaya’nya jadi gudang), terus pindah deh. Dulu favoritku: gado-gado. Kadang masih suka beli juga kalau lagi ngidam, hehehe…
    -…-

  • Clop_C

    Gwe juga sering makan disitu,tapi sekarang ud jarang since tempatny lumayan jauh yaa.Tapi yg gwe inget itu lontong cap gome,nasi bakmoy,cendol,sama kue yang bulet-bulet itu pake wijen n dalemnya ada kacang ijonya!!*lupa namanya..hehe*

  • stephanie

    not bad juga tuh..mirip aslinya.. especially tahu campur tuh.. boleh dah makan di sono.. \(^,^)v

  • Raymond

    Kalau yang paling disukai orang disana adalah nasi rames dan Lontong Cap Go Meh (biasa disingkat jadi “L15M”. Sedangkan lontong kupang jarang ada karena musti mengandalkan kiriman dari Sidoarjo / Jawa Timur yang sedang kena masalah Lumpur Lapindo…He…he…he..

Got Something To Say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Never miss a post

Newsletter


Find Us on Facebook