Share On

March 8, 2008 | Cakes, Bread & Dessert


Last week, after lunch at Dapur Umum, we headed to Ragusa for dessert. I have read/heard about this famous place for so long, but this is the first time I went to this place. The place was crowded when we arrived there around 2PM, but luckily we still can get a table. we look around and see that besides ice cream, we also can order some food like sate ayam, otak-otak, bakmi ayam from the street vendor outside Ragusa (too bad we just had lunch). So we only ordered the famous spaghetti ice cream 26K, Banana Split 26K, Nougat Ice cream 13K, and Orange Float 16K. Overall the ice cream taste was delicious. the spaghetti ice cream was shapped like spaghetii and placed in a spagheti bowl, topped with bits of dried fruit and nuts. It tasted light and not as creamy as I though it should be.

Ragusa

Ragusa Es Italia
Restaurant & Ice Cream

Jl. Veteran I No. 10.
ph. +62(21) 3849123
fx. +62(21) 3501741

Related Posts

7 Comments

  • Michelle

    Jenz..akhirnya lu nyobain Ragusa juga yah?! =)
    Ini tempat dari jaman nenek moyang gw deh..tempat nongkrongnya Bokap en Engkong kalau mau makan es krim dulu, dari jaman Belanda…
    Buat nostalgia oke sih yah, tapi lama2 gw rasa..mahaaal banget..yang per-scoop aja mahal gitu jatuhnya..
    tapi suasana-nya emang unik sih..trus jajanan di depan Ragusa juga begitu menggoda..
    Pengamennya juga..suka nyanyi lagu2 oldies..
    TFS

  • herlina

    Kalo saya suka dengan es cream specialnya, ada 5 rasa, hrgnya pun reasonable. Memang esnya tdk creamy dibandingkan haagen danz tp rasanya enak kok, light, jajanan diluarnya udah kayak foodcourt banyak pilihan, cuma ya itu little bit pricey, tapi worth it untuk dicoba. Saya sendiri sudah jadi pelanggan sejak masih SD. :-))

  • Febee

    Agak heran jenz lo baru sekarang mampir ke Ragusa,melihat jam terbang lo di ranah kuliner Indonesia hihihihi. Di bandingkan dengan
    ice cream Baltic gimana jenz ??

  • jenz

    hahaha, lagi sinyir ya feb? jam terbang gw sih blom ada apa2nyalah dibanding ama yang laen…
    kalo dibanding ama baltik sih, yang jelas beda harga, tapi kalo rasa kayanya masih menang ragusa 🙂

  • Lindy

    This is ur first time??? Cmon, must be kidding. Saya sudah ke Ragusa sejak TK with my grand pa/ma…since i know you’re the best gastronomic expert :P….Must try sate, otak-otak and rujak juhi…Yummy !!!

  • Tjing2

    To be honest…I still prefer Gandaria Homa Ice Cream. This one also an old-fashioned home-made ice cream. The owner as the maker as well are an old couple. Very-very generous, friendly…I even had a free tester every time i went there ;D

  • maeonice

    hi jens.ragusa sih udah dari jaman bahela dah ada nih…gua makan disini dari kecil…tapi menurut gua skrg udah ga enak lg..es krim nya cepet cair..pelayanannya buruk banget..pelayannya suka merasa paling senior..jadi blagu2.. 😛

Got Something To Say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*