Siauw A Tjiap

Posted on January 27, 2010 | 9 comments

While growing up, SC & his family has many fond memories of eating out at Siauw A Tjiap, one of the old school Chinese restaurants in Jakarta. He kept saying about how good their food were. We tried it once last year by ordering take outs from their Taman Ratu branch and the result was disappointing. Some of the food even tasted weird. But still, SC assured me that maybe the old one located at Pancoran would taste better. So last month, as I passed this area, I entered the place and ordered one of their specialties: Lindung Cah Fumak (about 43K) to bring home. This time I was not disappointed, the dish really tasted delicious. The eel was deep fried until crispy and they use some fermented red rice wine in the sauce. I guess I’ll be back later for more πŸ™‚

Siauw A Tjiap

RM Siauw A Tjiap
Jl. Pancoran No.64 Glodok
West Jakarta
ph. +62(21) 97909853, 081808140033

9 Comments

  • Tephy

    Maybe SAT memang jagoan di pusat nya ya Jen. Soalnya cabangnya yg di Kelapa Gading (waktu dia masih di ruko) juga pleh. Nyokap gw sampe trauma makan disitu. gak tau deh cabangnya yg di MOI.
    Mungkin Jenz bisa tolong taste-proof? Hehehehehehe

  • David

    sbeetulnya kalau lindung yang paling enak di jkt menurut gue adalah di Angke.. kalau di siaw a tjiap yang enak menurut gue..udang mutiara .. mun tahu juga enak.. and lumpia udang nya…

  • Daniel Prawira

    Selain lindung cah fumak, yg enak tuh udang yam ha, gurame tahu tausi ama lumpia udangnya jenz. Really yummy en authentic. He3. Kenangan masa kecil g jg neh.

  • veny

    IYa2 Atjiap udah lwt masa nya yah , yg terakhir g mkn yg di Pintu Besar Selatan udah ga enak , jd udah kapok mkn lagi .
    kalo cah lindung fumak yg enak skrg menurut g di Angke .

  • Daniel Prawira

    Yes, yes agree w veny, Angke pny enak. Tp buat g personally the best lindung cah fumak di Wong Fu Kie. Uhh ampe merem melek mknnya.

  • deni manusia ikan

    Ane suka banget nih makanan kaya gini Gan.

  • duniabiru

    owalah … koq tampilan lindung fumaknya beda sama yg di pluit ya?
    ENAK mana sih? since cuma perna nyoba di PLUIT dan dulu di pesanggrahan (uda tutup krn pindah ke taman ratu)

  • Michelle @ Glisters and Blisters

    you should try the Pluit branch !
    i got there or get takeout about once every 2 weeks πŸ™‚

    the babat is good.. and the kodok goreng mentega and bihun goreng πŸ™‚
    those are my fave menus !

    and if you like kuah ikan, it’s also really nice.. my mom is a big fan πŸ™‚

  • Dina

    Old time favorite,especially the ikan ta tausi

Got Something To Say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Never miss a post

Newsletter


Find Us on Facebook